Generalitat de Catalunya
Departament d'Ensenyament

 
 

 

SERVEI D'ASSESSORAMENT I RECONEIXEMENT D'FP CURS 2018/2019

INFORMACIÓ GENERAL

El Servei d'assessorament en la formació professional del sistema educatiu i el Servei de reconeixement acadèmic dels aprenentatges assolits mitjançant l'experiència laboral o en activitats socials són dues actuacions regulades a la Resolució ENS/1891/2012, de 23 d'agost, d'organització de diverses mesures flexibilitzadores i actuacions en la formació professional inicial.

El Servei d'assessorament en la formació professional del sistema educatiu s'adreça a les persones adultes interessades a obtenir la diagnosi de les seves possibilitats formatives i de promoció professional, i l'itinerari formatiu més adequat per aconseguir l'objectiu de qualificació més idoni. Aquesta diagnosi és un requisit previ per participar en el reconeixement acadèmic dels aprenentatges assolits mitjançant l'experiència laboral o en activitats socials.

Per la seva banda, el Servei de reconeixement acadèmic dels aprenentatges assolits mitjançant l'experiència laboral o en activitats socials s'adreça a les persones amb experiència laboral o en activitats socials que vulguin tenir un reconeixement acadèmic dels aprenentatges adquirits relacionats amb un determinat cicle formatiu. 

És imprescindible disposar de l'informe del servei d'assessorament o document equivalent de convocatòries d'acreditació o validació amb l'orientació i/o assessorament fet del mateix títol o d'un títol afí.

 

 INFORMACIÓ GENERAL SOBRE LA FASE D'ASSESSORAMENT

Trobareu informació sobre què és el Servei o Fase d'Assessorament, què us ofereix, quin és el seu cost i els criteris d'admissió. Cliqueu aquí per accedir-hi.

 

 INFORMACIÓ GENERAL SOBRE LA FASE DE RECONEIXEMENT   

Trobareu informació sobre què és el Servei o Fase de Reconeixement de l'experiència laboral, quin és el seu cost i els criteris d'admissió. Cliqueu aquí per accedir-hi.

 

CARTA DE COMPROMÍS DE QUALITAT DELS SERVEIS

Cliqueu aquí per accedir-hi.

 

OFERTA PLACES CURS 2018/2019

Al llarg del Curs acadèmic 2018/2019 hi haurà dues convocatòries, repartides de la següent forma:

 • 1a convocatòria: del setembre de 2018 fins al febrer de 2019.
 • 2a convocatòria: del febrer de 2019 al juny de 2019.

En cada convocatòria es seguirà un calendari establert, el qual es publicarà abans del seu inici.

El nombre total de les places que s'ofereixen quedaran repartides en els diferents cicles formatius, tal com podreu veure en el document adjuntat.  Cliqueu aquí per veure el nombre de places que s'ofereixen a cada cicle formatiu.

 

CRITERIS D'ADMISSIÓ

L’ordre d’admissió  als centres del  Departament d’Ensenyament es realitzarà d’acord amb la majoria d’edat  de  la persona  sol•licitant,  segons normativa vigent.

Cliqueu aquí per consultar la normativa. 

 

1a CONVOCATÒRIA: SETEMBRE 2018 - FEBRER 2019

REUNIÓ INFORMATIVA GENERAL DEL SERVEI D'ASSESSORAMENT I RECONEIXEMENT D'FP 

 • Data: 19 de setembre  de 2018 (dimecres)
 • Hora: 18:30 h
 • Lloc: Institut de l’Ebre (Sala Mestral)

Tot i que l'assistència no és obligatòria, el contingut de la reunió és molt interessant per a totes les persones que volen participar en aquest programa. 

Per qualsevol dubte, consulta o suggeriment ens podeu enviar un email a la següent adreça electrònica: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Indiqueu a l'assumpte del correu electrònic: Assessorament/Reconeixement

 

CALENDARIS DE LA 1a CONVOCATÒRIA

 • Calendari de la Fase d'Assessorament.  Cliqueu  aquí   per accedir-hi.
 • Calendari de la Fase de Reconeixement.  Cliqueu  aquí   per accedir-hi.

  

 1a part - FASE D'ASSESSORAMENT 

Els apartats de la Fase d'Assessorament aniran sortint publicats tal com disposa el calendari d'aquesta fase.

1. Sol·licitud al Servei d'Assessorament

 • Període: del 20 al 28 de setembre de 2018
 • Formes de realitzar la sol·licitud:
  • Presencialment, a la Secretaria de l’Institut de l’Ebre (horari d'atenció al públic: de dilluns a dijous, de 8:30 h a 19:00 h, ininterrompudes; divendes, de 8:30 h a 15:00 h, ininterrompudes)
  • Enviant tota la documentació correctament escanejada a la següent adreça electrònica: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Cal indicar a l'assumpte de l'email:  "Sol·licitud Assessorament".
 • Documentació que cal presentar:
  • Full de Sol·licitud al Servei d'Assessorament.  Cliqueu aquí per descarregar-vos aquest imprès.
 • Fotocòpia del DNI o document equivalent.
 • NOTES A TENIR EN COMPTE:
  • NO s'acceptarà cap sol·licitud lliurada o enviada fora del termini establert pel calendari de la Fase d'Assessorament.
  • Les Sol·licituds al Servei d'Assessorament es realitzen per FAMÍLIES PROFESSIONALS, no per CICLES FORMATIUS.  A l'apartat d'OFERTA DE PLACES CURS 2018-2019 està indicat el nom de totes les famílies professionals i dels seus cicles formatius. Per exemple, una persona que vulgui rebre l'assessorament del cicle formatiu d'Atenció de persones en situació de dependència, no haurà indicar el nom d'aquest cicle, sinó el de la família professional a la que pertany, que en aquest serà la de Serveis Socioculturals i a la Comunitat.
  • Un cop finalitzat el termini de sol·licituds al Servei d'Assessorament es publicarà la "Llista provisional de persones admeses i en plaça de reserva", concretament el dia 1 d'octubre de 2018

2. Llista provisional de persones admeses i places de reserva al Servei d'Assessorament

3. Reclamacions a la llista provisional de persones admeses i places de reserva al Servei d'Assessorament

4. Llista de persones admeses i places de reserva al Servei d'Assessorament

5. Reunió informativa, amb caràcter obligatori, per a totes les persones admeses al Servei d'Assessorament d'FP

6. Inscripció, pagament i presentació de la documentació

7. Llista definitiva de persones admeses al Servei d'Assessorament un cop realitzada la inscripció i pagament     

8. Període de sessions del Servei d'Assessorament d'FP