Generalitat de Catalunya
Departament d'Educació

 
 

 

INSTRUCCIONS WEB

 

Aquestes són les instruccions per a participar en l’Experiment Mp3 2020 Tortosa.

 

Si us plau, llegiu atentament:

 

Detalls de l'esdeveniment:

 • Dia: Dijous 19 de març (faci sol o plogui)
 • Hora: Concentració a les 11:45 h. A les 12h en punt inici de l’activitat.
 • Punt de trobada: Plaça de l’Ajuntament de Tortosa.


Heu de portar:

 • Un dispositiu per reproduir mp3 amb auriculars: reproductor mp3, tauleta, smartphone (mode avió durant l’activitat),...
 • Motxilla amb 3 o 4 objectes que no vulgueu i que cregueu poden interessar a algú altre (llibre, rellotge, polseres, roba,...). Seran per intercanviar amb altres persones.
 • Mig foli amb la frase: “Em comprometo a …”
 • Un bolígraf per a escriure.
 • Full imprès dels pòsters amb missatges. Tria el que més t'agradi o fes el teu propi pòster amb el teu propi missatge sobre l’emergència climàtica. Clica damunt les imatges per descarregar-los:

 


Instruccions:

 1. Descarregueu l'arxiu MP3 en aquest link: Descàrrega disponible a partir del 12 de març
 2. Carregueu el fitxer al vostre reproductor. Comproveu que funcioni.
 3. L'arxiu només es pot escoltar el dia i a l'hora indicada.
 4. Sincronitzeu el vostre rellotge amb aquest: https://time.is/es/Spain
 5. Recordeu tenir carregades totes les bateries dels dispositius mòbils (reproductor mp3, càmera de fotos, smartphone si escoltes la música o vols fer fotos amb ell,...)
 6. El dia 19 de març, una mica abans de les 12 h, distribuïu-vos per qualsevol espai del  punt de trobada. Mentres espereu a l'hora, dissimuleu. Intenteu que ningú us identifiqui com un altre participant.
 7. Just quan el rellotge marqui les 12h doneu-li al play al vostre reproductor per escoltar l’mp3 experiment.
 8. Podeu fer fotos durant l’experiment i penjar-les a les Xarxes Socials mitjançant el hastag #mp3experimentunescotortosa.
 9. Deixeu-vos emportar i xaleu amb l’experiència!

 

PREGUNTES FREQÜENTS

 

Què és un Experiment Mp3?

És una experiència interactiva creada a EEUU per Improv Everywhere mitjançant la qual els participants descarreguen un arxiu d'àudio i, en una hora i lloc determinats, el reprodueixen alhora.

 

Com sabré quan comença l'Experiment?

Prèviament hauràs d'haver sincronitzat el rellotge amb el rellotge-guia (veure instrucció 4). Quan el rellotge marqui les 12h hauràs de donar-li al play.

He de tenir un iPod?

No. Pots utilitzar qualsevol altre reproductor MP3. Si fas servir un telèfon assegura't de posar en mode 'avió' perquè cap trucada t’interrompi durant l'Experiment.

Puc escoltar l'arxiu abans de l’Experiment?

Recomanem que no. Tingues en compte que per gaudir plenament de l'Experiment cal mantenir el factor sorpresa. Sigues fort/a.

 

Si arribo tard ¿què faig?

Avança el fitxer en el minut i segon que marqui el rellotge i dóna-li al play.


I si li dono al play abans o després que la resta?

Comptem amb això. Serà divertit veure participants més avançats i altres més endarrerits. Pots fer córrer l'arxiu si notes que vas molt desfasat amb la resta de participants.


Què faig si el meu reproductor 'mor'?

Et recomanem carregar la bateria del teu reproductor abans de venir. Però en el cas de quedar-te sense bateria, pots demanar a un altre participant que et deixi un auricular i participar conjuntament amb ell.

 

Hi haurà algún dispositiu especial?

La idea és la realització d’una improvisació, és a dir, serem un conjunt de persones realitzant un seguit d’indicacions que només nosaltres rebrem. Per tant, una de les gràcies de l’experiment és la interacció entre persones que participen i persones que no saben que està passant. Per tant, haurem de respectar totes les normes de trànsit que ens trobem per davant ja que no hi haurà carrers tallats ni cap dispositiu especial per a l'ocasió.

 

T’agrairíem que comparteixis l’esdeveniment a Facebook o altres xarxes socials per a fer-ne la màxima difusió. Quants més serem més riurem!

 

Instagram: #mp3experimentunescotortosa