Generalitat de Catalunya
Departament d'Educació

 
 

 

 

PLÀSTICS DERTOSA, SAS, creada l’any 2002 i gestionada per l’alumnat de 2n curs del cicle formatiu superior d’Administració i Finances del nostre Institut, ha estat present a l’edició del 2019 de la BELFAIR, la Fira Internacional d’Empreses Simulades de Bèlgica, la qual va tenir lloc els dies 14 i 15 de març, a la ciutat de Brussel·les, amb una participació de 237 empreses simulades de diferents estats membres de la UE.

Ha estat una experiència molt enriquidora, en la qual hi ha participat un total d’onze alumnes dels cicles formatius d’Administració i Finances, d’Assistència a la Direcció i d’Activitats Comercial, acompanyats pel professor Ferran Sabaté, com a responsable de la Simulació Empresarial, i la professora Rosa Ubalde, d’Assistència a la Direcció.

 

Els nostres alumnes, des del seu estand a la fira, van actuar com uns autèntics agents comercials de la seva pròpia empresa, realitzant importants operacions de compravenda, utilitzant, principalment l’anglès com a llengua vehicular en totes les negociacions. A més, vam participar als següents concursos: Elevator Pitch, Mystery Shopping i Case Study, amb el reconeixement dels membres de l’organització del a BELFAIR, els quals també ens van felicitar per bona preparació i implicació en totes les activitats d’aquest certament firal d’àmbit internacional.

Plàstics Dertosa, té una amplíssima experiència en aquests tipus de certàmens firals, en més de nou ocasions ha viatjat a l’estranger (Bèlgica, República Txeca i Eslovàquia), a més de les fires organitzades per la Fundació Inform a Barcelona, l’organisme que coordina la simulació empresarial a nivell de tot l’Estat espanyol. El passat més de febrer, juntament amb l’empresa simulada DECORA i REGALA, SLS, gestionada per l’alumnat de 2n curs del cicle mitjà de Gestió Administrativa, van participar al GiroTES, una trobada d’empreses simulades a Girona.

Tant l’alumnat com el professorat implicat en la simulació empresarial valora positivament la participació en aquests projectes, contribuint a una millor preparació per a assolir nous reptes professionals i acadèmics per part dels nostres estudiants.

A Plàstics Dertosa, SAS ens sentim orgullosos, un cop més, per contribuir a internacionalitzar l’Institut de l’Ebre.