Generalitat de Catalunya
Departament d'Educació

 
 

 

El passat dilluns dia 26 de novembre va ser la data escollida per començar les activitats del nou projecte Erasmus+ KA2 sobre seguretat informàtica a l’empresa.

Es tracta d’un programa de cooperació internacional, amb cinc socis europeus de Formació Professional i d’Educació Secundària: Educa Pardubice de la República Txeca (coordinadors), Obchodna Akademia d’Eslovàquia, Agrupamiento de Escolas Damiao del Goles - Alenquer de Portugal i Moletu Gimnazija de Lituània.

Aquest projecte implica als cicles formatius del centre que treballen la metodologia d’Empresa Simulada: el CFGS d’Administració i Finances amb Plàstics Dertosa; el CFGM de Gestió Administrativa, amb Decora i Regala; i el CFGM d’Activitats Comercials amb Marketip. A més a més, hi podran participar altres cicles formatius, com ara el CFGS d’Assistència a la Direcció, que col·laboraran en les activitats que es realitzaran al nostre centre.

 

 

La durada del projecte és de vint-i-quatre mesos, del setembre de 2018 a l’agost del 2020. Durant aquest període es realitzaran quatre mobilitats internacionals, la primera de les quals ha servit per portar a terme la primera reunió sobre l’organització del projecte (calendari, distribució de tasques, selecció d’alumnat) i també per la formació sobre la temàtica del projecte, a la qual han participat les professores Dolors Ferreres, tutora de 2n del CFGM d’Activitats Comercials i professora d’empresa simulada, i Lara Melich, professora del CFGS d’Administració i Finances i coordinadora del projecte.

En les properes activitats de mobilitat internacional hi participaran 6 alumnes de cada centre escolar, acompanyats de 2 professors/es. D’entre tots els socis, l’Institut de l’Ebre serà el primer centre en acollir la primera mobilitat a finals de març del 2019. Per la qual cosa acollirem uns 24 alumnes de 4 països diferents, acompanyats de 8 professors. Les següents mobilitats tindran lloc durant el curs 2019-2020 i els alumnes del nostre centre viatjaran a Lituània, a final d’octubre de 2019, i a Portugal a l’abril de 2020.

Esperem que el projecte sigui molt profitós tant per al nostre alumnat com per al professorat i que tingui un gran impacte al nostre centre, no només en l’aspecte de la internacionalització, sinó també amb el treball col·laboratiu en xarxa, en les comunicacions, en la millora de les competències digitals, professionals i en llengua estrangera.