Generalitat de Catalunya
Departament d'Educació

 
 

 

Des del passat setembre fins el setembre de 2017 L’Institut de l’Ebre participa en un projecte internacional Erasmus+ anomenat “Student entrepreneuship in Europe”, amb l’objectiu de promocionar  l’educació en l’emprenedoria i l’intercanvi de bones pràctiques amb altres quatre instituts europeus, a més de millorar la competència en llengua anglesa.

Uns 20 alumnes dels cicles formatius superiors de Màrqueting i Publicitat i Administració i Finances participaran en les trobades als diferents països que tindran lloc al llarg dels dos anys de durada del projecte.

Mitjançant el treball col·laboratiu i l’ús de eines digitals, els alumnes ebrencs intercanvien coneixements sobre el món laboral i els joves emprenedors, amb estudiants d’Àustria, Txèquia, Eslovàquia i Suècia.

La primera reunió, entre el 7 i el 12 de febrer, ha tingut lloc a la ciutat austríaca d’Amstetten, que ha acollit un total de 20 alumnes als domicilis particulars dels estudiants locals.  De l’institut de l’ Ebre, han gaudit de l’experiència els alumnes Georgina Salvador i Xavi Guas de Tortosa, Alícia Garcia del Perelló i Ann Ohakaba de l’Ametlla de Mar, acompanyats de les professores Lara Melich i Margarita Ortí.

Les sessions de treball van començar dilluns amb la presentació de “Com crear una empresa”. Aquesta recerca duta a terme pels alumnes va ser exposada en llengua anglesa davant d’una audiència internacional. 

En sessions posteriors i mitjançant l’scoring method, els equips internacionals van valorar quin era el país amb millors condicions per la creació d’empreses pel que fa a l’emprenedoria jove.

Altres activitats dutes a terme durant la setmana han consistit en la visita al RIZ Regional Innovation Zentrum, el Carnaval d’Amstetten i una visita cultural a Viena.

Properament tindran lloc la resta de trobades a Mjölby, Suècia, i a Kosice, Eslovàquia, de les quals continuarant gaudint els alumnes de l’Institut de l’Ebre de Tortosa.        

  
Aula de Treball

Introduïnt l'horari del matí

  
Visitant l'aula de les empreses simulades

Escales

  
Cartell de Benvinguda

Presentació del treball per part de Xavi, Alicia, Ann i Georgina.
Alumnes de 1r. curs de Màrqueting i Publicitat

  
Treballant en grups internacionals

Disfreçats per a carnaval

  
Un alumne de cada país amb els emprenedors

Preparats per dir adeu a  HAK/HAS Amstetten

  
Visitant un viver d'empreses a la ciutat de Waihofen

Jocs en grups internacionals per trencar el gel

  
Simbolitzant la internacionalització

A  Viena,  amb cara de fred

  
Dinant a una escola de cuina