Generalitat de Catalunya
Departament d'Ensenyament

Presentació de sol·licituds del 25 al 29 de setembre. Cliqueu damunt el títol o la imatge per a més detall.

CONVALIDACIONS CURS 2017-2018

Cliqueu damunt la imatge o el títol per accedir a la llista de llibres necessaris en els cicles. La llista està organitzada per departaments.

LLIBRES DE TEXT PER AL CURS 2017/2018

Cliqueu damunt la imatge o el títol per accedir a la informació de les beques per a ensenyaments postobligatoris no universitaris.

BEQUES CURS 2017-2018

Notícies

Meeting Point

Vídeo sobre el Meeting Point que es va fer al nostre centre.

BEQUES DE L'AMPA sortejades a l'acte de lliurament d'orles

Els alumnes premiats amb 50 euros de CFGM són: Immaculada Buendia Blasco, Maria Panisello Villarroya, Sergio Cañellas Rodríguez i Marc Beltran Verge. Els alumnes premiats amb la devolució de la seva matrícula de CFGS/CAS/CAM són: Ivet Ferré Tomàs i Noèlia Martínez Torrubian. Els alumnes haurien de venir a rebre els diners sortejats dimarts dia 13 de juny a les 19,30 a la sala llevant i haurien de portar el DNI.

Programa foment per l’emprenedoria

La Cambra de Comerç de Tortosa, juntament amb l’Institut de l’Ebre engegarà un programa de foment a l’emprenedoria i inserció laboral dirigit a joves entre 16 i 29 anys que hagin finalitzat els seus estudis i estiguin en recerca de feina, amb l’objectiu d’ oferir un acompanyament individualitzat a persones que vulguin posar en marxa una activitat empresarial i /o facilitar la incorporació al mercat laboral.
 


Alumnes del 2n curs del Cicle Formatiu d’Administració i Finances de l’Institut de l’Ebre de Tortosa van participar a la BELFAIR 2017, la Fira Internacional d’Empreses Simulades de Bèlgica, que en aquesta edició va tenir lloc a la ciutat de Brussel•les, els dies 9 i 10 de març de 2017, on van estar presents més de 200 empreses de diferents estats membres de la UE.

Els nostres alumnes gestionen l’empresa simulada Plàstics Dertosa, SAS, la qual va efectuar el muntatge d’un estand, realitzant tasques d’agents comercials amb diferents idiomes, utilitzant bàsicament la llengua anglesa.  Participar en un esdeveniment com aquest dóna la possibilitat d’actuar als nostres alumnes com uns autèntics empresaris, podent contactar directament amb clients i proveïdors, negociar les operacions comercials i aconseguir convenis de col•laboració amb altres empreses simulades de la UE, activitats que venim fent a Plàstics Dertosa, SAS des del 2002, any de la seva creació. Hem participat en fires internacionals de diferents estats membres de la UE (República Txeca, Eslovàquia, Bèlgica) i també a les de Barcelona, que fan cada dos anys, organitzades per la FUNDACIÓ INFORM, l’organisme que coordina la simulació empresarial a nivell de tot l’Estat espanyol.

A més, el nostre grup va participar amb dues competicions: “ELEVATOR PITCH”, la qual consistia que en un temps màxim de dos minuts (el temps que es pot trigardar en pujar un ascensor) havien d’explicar el seu projecte empresarial davant un jurat d’experts en projectes d’emprenedoria i innovació, intentant cercar nous inversors per a l’empresa.  

La segona competició,  “Mystery Shopping”  es basava en què uns compradors experts, de forma anònima, valoraven les habilitats comunicatives i les tècniques comercials dels venedors, així com el catàleg dels productes, la documentació utilitzada i tots els elements que formen part d’una bona atenció al client. D’aquesta competició, Plàstics Dertosa, SAS en va resultar la guanyadora, entre més de 200 empreses de 10 estats membres diferents de la UE, amb una participació que superava els 2000 estudiants.  El premi consistia en un diploma acreditatiu, una tablet i un dia d’estand gratuït per a la BELFAIR del 2018 i també vam rebre les felicitacions i el reconeixement dels membres de l’organització d’aquest certamen firal i del director general d’EUROPEN-PEN International, l’organisme que coordina la xarxa d’empreses simulades a nivell mundial, present amb de 40 països d’arreu del món

La satisfacció dels nous alumnes que van participar en aquesta experiència tan enriquidora és enorme, així com dels professors acompanyants, Ferran Sabaté Borràs (coordinador de la Simulació Empresarial del cicle formatiu d’Administració i Finances) i Agustí Moreso Garcia, i de tota la comunitat educativa de l’Institut de l’Ebre.

A Plàstics Dertosa, SAS se senten orgullosos, un cop més, per contribuir a internacionalitzar l’Institut de l’Ebre.

Properament se’ls presenta un altre repte, del 2 al 7 d’abril de 2017, la setmana del Projecte Internacional d’Erasmus KA2 “Student Entrepreneurship in Europe”, amb participació de cinc instituts de diferents països de la UE, i l’organització del II Meeting Point d’Empreses Simulades de l’Institut de l’Ebre, en el qual hi participaran empreses simulades de Catalunya, de l’Estat espanyol i de quatre estats membres de la UE.