Generalitat de Catalunya
Departament d'Ensenyament

 
 
 
 

 

ESTUDIS :

Els Cicles que s’impartiran per al curs 2016-17 són els següents:

Grau Mitjà
CFGM Gestió administrativa (nou títol LOE)
2.000 h (2 cursos acadèmics) Clica GAD LOE per accedir a un resum i aquí per més informació.

Grau Superior
CFPS Administració i finances (nou títol LOE)
2.000 h (2 cursos acadèmics). Clica aquíper accedir a més informació.

CFPS Secretariat (LOGSE)
1.300 h (1 curs acadèmic). Clica aquí per accedir a més informació.

 

AULES I EQUIPAMENTS

La Família d’Administració i Gestió disposa de 5 aules especifiques dotades amb tot l’equipament informàtic, amb els programes de gestió corresponents i canó projector. A més, totes les aules disposen del corresponent mobiliari i arxivadors amb tots els documents necessaris per que els nostres alumnes en les pràctiques i simulació d’empreses es trobin en un ambient similar al que tindrien treballant a una empresa.

 

Recull fotogràfic:

 

Aula Gestió administrativa

 

Aula Administració i finances

 

Aula Assistència a la direcció

SIMULACIÓ D’EMPRESES

Som un dels centres pioners a Catalunya en la simulació d’empreses amb el programa SEFED.

Des del curs 2002-2003 es realitza la metodologia de simulació d'una empresa a l'aula. El seu funcionament és exactament igual que una real i opera en un mercat simulat format per moltes empreses com vosaltres amb les que vos haureu de relacionar en molts aspectes.

La nostra empresa tindrà els següents departaments:

 1. Recepció
 2. Recursos Humans
 3. Aprovisionament
 4. Vendes i Màrqueting
 5. Comptabilitat i Fiscalitat
 6. Tresoreria

Dins d’aquests departaments realitzareu diferents activitats com, per exemple:

 • recepció i emissió de comunicacions ( telèfon , fax , correu electrònic i normal etc ..
 • selecció de personal 
 • elaboració de nòmines
 • compres de MP i altres elements , vendes de productes acabats 
 • control dels magatzems de MP i productes acabats
 • emissió , recepció i arxiu de tots els documents ( comandes , albarans , factures , rebuts , efectes comercials etc ....
 • màrqueting : investigació comercial , comunicació amb clients , publicitat , promocions i ofertes , participació en fires etc ...
 • comptabilitat financera , control de deutors i creditors , pressupost de tresoreria etc
 • costos de fabricació , previsions etc ..
 • fiscalitat : impostos ( municipals , IVA , societats ) .


Treballareu amb bancs i organismes oficials simulats, que vos tornaran o anul•laran les operacions que no siguin correctes ja sigui en forma o contingut.

Les empreses de la xarxa nacionals són més de 200 i les estrangeres superen les 4.000.

Qui som?

Tenim 2 empreses simulades : Plàstics Dertosa SAS per Administració i finances i Decora y Regala SLS per Gestió administrativa.

On es fa ?

Totes aquestes activitats es realitzaran a les aules específiques de simulació dotades de tot el material necessari i la estructura adequada per fer-vos sentir com si fos l'oficina d'una empresa real.

 

Plàstics Dertosa prepara la documentació per a la Fira d’Empreses Simulades de Praga

 

Decora y Regala en plena activitat

 

FORMACIÓ PRÀCTICA EN CENTRES DE TREBALL

Suposa un complement a l’ensenyament dels alumnes en l'aspecte pràctic i d'inserció en el món laboral així com d'aplicació dels coneixements adquirits i d'altres nous . És un altre assignatura obligatòria pels alumnes de la nova formació professional.

La durada serà de 350 hores excepte els que tinguin exempció parcial o total . La jornada normal seria de 4 hores diàries com a màxim fins que arribin al numero total d'hores.

Tenim una xarxa d’empreses col•laboradores tant d’organismes públics com privats (assessories , petites i mitjanes empreses etc.. ).

 

CURS 2014-15

Alumnes de 2n curs del CFGS Administració i Finances han obtingut el 3er premi IDECE per a fomentar la projecció de les Terres de l’Ebre.

L'Institut de Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre -IDECE-, el passat 31 d'octubre de 2014 va lliurar la 3a edició dels Premis IDECE per a fomentar la projecció de les Terres de l'Ebre. Amb aquests reconeixements es vol premiar els treballs de recerca, crèdits de síntesi i projectes empresarials que versin sobre estudis relatius al desenvolupament integral de les comarques de l'Ebre.

Aquests premis pretenen reconèixer la creativitat i l'esforç dels alumnes, el treball dels quals hagin estat elaborats amb una qualitat de continguts, anàlisi, aprofundiment i metodologia suficientment acreditats per a esdevenir un projecte coherent i d'interès social en el camp del desenvolupament integral de les Terres de l'Ebre.

El grup d'alumnes format per Diego González, Alejandro Vives, Xavier Zaragoza i Josep Ma. Mars, de 2n curs del CFGS d'Administració i Finances, del Curs 2013/2014, van guanyar el Tercer Premi, dotat amb 700 €, amb el seu projecte empresarial RecoEbre. Aquests quatre joves estudiants es consideren emprenedors i amb ganes de crear en un futur un bon negoci que sigui viable, amb la il•lusió d'arribar a obtenir una empresa competitiva. Preocupats pel medi ambient, van decidir crear RecoEbre, una empresa industrial, dedicada al reciclatge de càpsules de cafè, obtenint a partir d'aquesta activitat: adobs i alumini.

Aquí teniu fotos de l'acte:

 

CURS 2013-14

Presentació de Projectes d'Empresa al Canal Terres de l'Ebre

Alumnes de l’Institut de l’Ebre van presentar els seus treballs de projectes d’emprenedoria dins del programa Talenta Jove que promou la associació ADEDE. L’acte es va dur a terme a les instal•lacions del Canal Terres de l’Ebre on també es van atorgar diversos premis .El treball RECOEBRE presentat per Xavier Zaragoza i Diego Gonzalez va resultar guanyador.

 

Visita a la Fira Internacional d’Empreses Simulades de Barcelona

L’alumnat de 2n curs del cicle superior d’Administració i Finances i del cicle mitjà de Gestió Administrativa, que apliquen el programa SEFED de la Fundació Inform a la Simulació empresarial del seus cicles, el passat dia 13 de març van visitar la .

Va ser una experiència per compartir pràctiques, treball i experiències amb les més de 70 empreses expositores, que a l’igual que les nostres tres empreses simulades, formen part de la Xarxa SEFED de tot l’Estat espanyol i la xarxa internacional Europen-Pen International.

Per als alumnes de 2n curs del cicle superior d’Administració i Finances, com a gestors de l’empresa simulada PLÀSTICS DERTOSA, SAS, els va servir d’entrenament per a la (República Txeca), a la qual van participar el dies 17, 18 i 19 de març de 2014.

També van visitar la fira els alumnes de 1r curs del cicle superior d’Administració i Finances, els quals van poder realitzar relacions comercials amb les empreses expositores, tant les de l’Estat espanyol com les estrangeres, la qual cosa els serveix de preparació i experiència per al desenvolupament de la Simulació empresarial a 2n curs del seu cicle.

 

20th International Trade Fair of Student Firms PRAGUE 2014

L’alumnat de 2n curs del cicle formatiu de grau superior d’Administració i Finances, com a responsables de la gestió empresarial de la seva empresa simulada, PLÀSTICS DERTOSA, SAS, van participar a la 20a edició de la Fira Internacional d’Empreses Simulades de Praga (República Txeca), la qual va tenir lloc els dies 17, 18 i 19 de març de 2014.

Vam gaudir d’un estand en el pavelló firal, en el qual vam atendre a tots els visitants de la fira i a les més de 140 empreses simulades participants de més de 10 països de la Unió Europea.

El Departament de Vendes i Màrqueting de Plàstics Dertosa, SAS va dissenyar expressament per a la fira una oferta de mobiliari de disseny, la qual va tenir moltíssima acceptació entre tots els nostres clients. Els nostres alumnes van ser uns bons “Sales representantive”, aconseguint un volum de vendes molt important per a l’empresa.

Totes les negociacions es van realitzar en anglès, a més, també van haver de preparar en aquest idioma tota la documentació per a la fira (comandes, tríptics informatius, catàleg, etc.) i la presentació de l’empresa davant de tot el públic assistent, la qual cosa va suposar una bona pràctica d’aquest idioma tan necessari en el treball d’un administratiu.

Dins del marc de la fira, la nostra empresa va participar a les següents modalitats: millor estand, millor catàleg i millor presentació de l’empresa, i aquest any, per primera vegada vam donar a conèixer l’Institut de l’Ebre i part del nostre territori, competint a “My country in three minutes”. En general, vam quedar en una posició força acceptable.

Els nostres alumnes es van encarregar de realitzar tots els tràmits d’inscripció per a poder participar en aquest certamen firal; a més, també van portar a terme totes les gestions de contractació del viatge (bitllets d’avió, allotjament, trasllats, etc.).

Vam aprofitar l’estada a Praga per conèixer aquesta fantàstica ciutat i gaudir de la seva cultura i tradicions.

Agrair al nostre alumnat la seva professionalitat i el seu saber estar durant tot el viatge. Ha estat un autèntic plaer ser els seus professors durant aquests dos cursos a l’Institut de l’Ebre.

Margarita Ortí i Ferran Sabaté

Professors Família d’Administració i Gestió

 

Guanyadors al primer Concurs de Projectes d’Emprenedoria a l'FP

En l’acte celebrat el passat 18 de novembre al saló d’actes dels Serveis Territorials d’Ensenyament a les Terres de l’Ebre amb la presencia entre d’altres del delegat del Govern de les Terres de l’Ebre, el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a les Terres de l'Ebre , el director de l’IDECE i representant de la Cambra de Comerç de Tortosa . Els alumnes de l’Institut de l’Ebre van ser guardonats amb els primers premis de les dues categories a concurs.

Primer premi als projectes emprenedoria a l’FP de Cicles Superiors: al treball “Planta de gestió de residus cítrics BIOETANOL ORANGE EBRE SL” realitzat pels alumnes del cicle superior d’Administració i Finances , Rosa Torrubiano , Sandra Solé i Joan Salas .

Primer premi als projectes emprenedoria a l’FP de Cicles Mitjans : Al treball “ GAFETS MERCERIA SLU” realitzat per l’alumna del cicle mitjà de Gestió Administrativa Beatriu Costes Aliau .

 

XERRADES D’EMPRENEDORIA A SEGON D’ADMINISTRACIÓ I FINANCES

Durant el mes d’abril l’Institut de l’Ebre amb la col•laboració de ADEDE ( Associació de Dones Empresàries, Directives i Emprenedores ) ha organitzat unes xerrades d’emprenedoria adreçada als alumnes de segon d’Administració i Finances per complementar la seva tasca de realització del projecte empresarial.

Aquestes xerrades han estat impartides pel Sr. Santi López-Villa (Psicòleg ,C onsultor en Recursos Humans , Psicologia de les Organitzacions , Coach i Escriptor) .

Durant tres sessions ha aprofundit en aspectes com : emprenedoria , comunicació i intel•ligència emocional . Aquestes sessions anaven acompanyades d’històries i activitats encaminades a potenciar les capacitats dels alumnes envers els diferents aspectes tractats i a reflexionar sobre la nostra existència per tenir una actitud més positiva envers al món que ens envolta .

Aquí teniu una foto de les sessions :

 

Si voleu saber mes sobre el conferenciant aquí teniu uns enllaços :

 

1ª Mostra de projectes emprenedors de l'FP a Catalunya

Les alumnes de segon Administració i Finances Iris Salvador Àvila, Mª Teresa Ripollès Forcada i Àngels Serral Ventura amb el treball Racó Vintage, S.L. van resultar finalistes a la 1ª Mostra de projectes emprenedors de l’FP de Catalunya, que va tenir lloc el dimarts 11 de desembre de 2012 al CosmoCaixa Barcelona . Aquí teniu la foto d’una finalista amb el Diploma acreditatiu :

 

1er Meeting point d’empreses simulades Institut de l’Ebre 13-12-2012

 

El 13-12-2012 es va celebrar el 1er Meeting point d’empreses simulades Institut de l’Ebre . Es commemorava d’aquesta forma els 10 anys de l’empresa Plàstics Dertosa SAS , pionera en el Projecte de Simulació d’Empreses al nostre institut

Durant aquest anys mes de 250 alumnes han gaudit d’aquesta experiència formativa i de l’assistència a diverses fires nacionals i internacionals.

A continuació teniu un petit reportatge fotogràfic de la jornada

 

Acte inaugural

 

Presentació conferenciant

 

 

Assistents

 

Conferencia

 

 

Presentació empresa Plàstics Dertosa SAS

 

Presentació empresa Decora i Regala SLS

 

 

Activitat comercial-1

 

Activitat comercial-2

 

 

Activitat comercial-3

 

Activitat comercial-4

 

 

Activitat comercial-5

 

Activitat comercial-6

 

 

També teníem un estand del Comerç Just

 

Durant les Jornades realitzades al febrer els nostres alumnes han fet les activitats següents :

 • Visita a l’empresa Plàstics Castellà 
 • Visita a l’OGE ( oficina gestió empreses de la Generalitat )
 • Conferència “ Sortirem de la crisi ?” a càrrec del Sr Adolfo Barreno, economista i professor de la URV .
 • Conferència “Assistent de Direcció “ a càrrec de Mª Josep Audi, assistent de direcció de l’empresa CELESA 
 • Xerrada sobre la web “surtdecasa.cat” a càrrec de les seves promotores : Neus Barberà i Anna Zaera .
 

Les promotores

 

Viatges i sortides :

 • Viatge a Praga per assistir a la Fira Internacional d’empreses simulades i fer turisme ( del 19 al 25 de març) . Alumnes de segon Administració i finances i Gestió administrativa .

 

Foto del grup

 

Arribada a la Fira


El nostre estand

 • Fira d’empreses simulades a Barcelona ( 22 de març )

 

ALUMNES D’ADMINISTRACIÓ I FINANCES HAN REBUT DIVERSOS PREMIS ALS TREBALLS DE PROJECTE EMPRESARIAL

Quatre alumnes de l’ Institut de l’Ebre de Tortosa han guanyat el primer premi dotat amb 800 € en la sisena edició de la Nit dels Nous Professionals de la patronal Cecot que ha comptat amb la participació de 750 alumnes d’arreu de Catalunya i que han presentat un total de 225 projectes de 54 centres formatius. Les premiades són : Emilia Pop ; Àfrica Subirats ; Andrea Subirats i Pilar Gallego , estudiants del segon curs del cicle formatiu de grau superior d’Administració i Finances . El tutor encarregat de dirigir el grup ha estat el professor Enric Garcia.

El projecte empresarial al qual se li ha atorgat el primer premi es titula Termolitech, S.L. Tracta sobre una empresa que s’encarrega de la recollida dels pneumàtics fora d’ús als tallers de cotxes, concessionaris i distribuïdors de pneumàtics associats a l’empresa i del procés de reciclatge per a vendre posteriorment una part del material reciclat a empreses transformadores i l’altra part per a fabricar els productes exclusius de l’empresa o bé recautxutant el pneumàtic.

Aquests premis estan promoguts per La Comissió per a l’ FP de la patronal catalana Cecot, juntament amb el Consell de l’ FP de Terrassa i Foment de Terrassa, SA amb el suport del Departament d’ Ensenyament de la Generalitat de Catalunya .

(Tortosa 16 Juny 2011)

Els alumnes de l’Institiut de l’Ebre de Tortosa han obtingut els següents premis:

 • Primer premi dotat amb 1.500 € per a matricula a la URV , un ordinador portàtil i un val/xec de 300 € per al centre per a l’adquisició de material didàctic.
  • TREBALL PREMIAT : EL MÓN DE LA MEL (Casa Rural interrelacionada amb el món de la mel ).
  • Alumnes : Iris Cabanes , Mª José Amposta , Sana Bhioui i Gemma Fabregat .
 • Segon premi dotat amb 300 € per a matricula a la URV.
  • TREBALL PREMIAT : REST-ART, SL. (empresa dedicada a la restauració i rehabilitació de antiguitats i cases )
  • Alumnes :Jordi Armengol , Sergi Arques, Khalid El Bahri i David Ferrè .
 • Segon premi dotat amb 300 € per a matricula a la URV.
  • TREBALL PREMIAT : SERVIEBRE SL. (empresa multiserveis domèstics a la llar,gent gran i petits )
  • Alumnes : Andrei Oprinca , Laura Sancho,Edgar Roca i Melissa Solà .

Tots aquets treballs han estat dirigits pel professor Enric Garcia.