Butlletí digital de l'INSTITUT DE L'EBRE -- Núm. 4 (desembre 2017)
CURS 2017-18
Tornem a posar en marxa aquest curs el butlletí digital de l'Institut, amb el propòsit de fer-vos arribar tot allò que forma part del dia a dia del nostre centre. Aquest curs ens hem decidit per canviar el format d'aquest butlletí, per tal d'agilitzar el procés de redacció i enviament a tota la comunitat educativa. 

Aquest, sens dubte, ha estat un trimestre diferent als dels altres anys. Tota la mobilització social, tots els esdeveniments que passen al carrer acaben arribant, d’una manera o una altra, a l’interior de les escoles. Alguns aprofiten per posar en entredit el paper de l’escola catalana, la capacitat d’educar i ensenyar, i  ens acaben acusant  d’adoctrinar els i les joves en determinades idees polítiques.

Òbviament no entrarem en valoracions d'aquest tipus perquè l’escola ha d’estar i està, per damunt d’aquestes ideologies, ha de ser capaç no només de transmetre  coneixements, sinó d’educar en valors universals. I mai podem abandonar aquest rol que juguem els i les  docents en aquest sentit, perquè sense valors, una societat mai podrà caminar ferma cap al futur. 

Ara arriben dies festius que esperem que sapigueu aprofitar per descansar i estar amb aquells qui més estimeu, per tal de tornar el 8 de gener amb il·lusions i forces renovades. 

El claustre de professorat de l'INSTITUT DE L'EBRE us envia els millors desitjos de felicitat.  
Arbre de Nadal ha estat dissenyat i fabricat per l'alumnat del CFGM de Soldadura i caldereria

Projectes d'INNOVA FP

Posem en marxa un nou projecte d'innovació amb la coneguda firma Juegos Borras, on hi participaran els departaments d'Arts Gràfiques i Serveis socioculturals i a la comunitat.  

El passat 19 de desembre hem visitat amb @Institut_Ebre @EducaBorras amb la @Fcreativacio per endegar un projecte molt engrescador. Al finalitzar hem visitat el seu showroom. Hem disfrutat com nens petits. Vegeu-ne una petita mostra.. https://t.co/XhOjqg7gWq

El comerç just

El passat dia 19 de desembre vam fer la ja tradicional botigueta de comerç just, organitzada per l'alumnat i professorat del CFGM d'activitats comercial, amb voluntat de participar amb països menys desenvolupats i per fomentar la cultura del comerç just i solidari.

Carnet d'emprenedoria

Aquest curs 2017-18 s'ha posat en marxa el carnet d'emprenedoria per a l'alumnat del centre. En aquest carnet s'aniran enregistrant la participació en les xerrades i tallers que s'aniran organitzant al llarg del curs. De moment, aquest primer trimestre ja se n'han fet dues:
  • PASSAPORT PER A L'OCUPACIÓ, amb Eloïsa Martínez, tècnica d'intermediació de l'oficina de treball de Tortosa (dimecres 22 de novembre)
  • COMUNICAR: L'ART DE FER-SE ENTENDRE, a càrrec de David Andrés, un jove de 17 any creador de l'empresa SHARGE i guanyador del concurs AUDI CREATIVE CHALLENGE
David Andrés, el jove creador de Sharge

L'alumnat de l'Institut participa en la Marató de TV3 i recapta 1.203,36€

iFest: The young leaders interaction fest

Tres equips de l'Institut de l'Ebre es desplacen al Palau Sant Jordi de Barcelona per participar en la segona edició de l'esdeveniment d'emprenedoria i innovació IFEST, on hi van participar aproximadament uns 5.000 alumnes de tota Catalunya.

Eliminació de la violència envers les dones

En commemoració del 25N, Dia internacional en contra de la violència masclista, la tècnica de l’Institut Català de les dones, Agustina Angullo, ens va visitar i va explicar quina és la situació real de les Terres de l’Ebre respecte aquest tema i els recursos disponibles que hi ha al nostre abast.

A més a més, amb la col·laboració de l'ICD vam fer una exposició molt interessant de materials amb missatges que ajuden a trencar mites de l'amor romàntic. 

L’alumnat surt al carrer

El nostre alumnat durant aquest trimestre ha sortit al carrer dos cops a manifestar-se contra la violència. Per un costat, contra la violència policial contra els ciutadans després de poder  veure arreu de Catalunya, però sobretot també a les Terres de l’Ebre (Sant Carles de la Ràpita i Roquetes), la barbàrie que es va produir el dia 1 d’octubre.

La segona manifestació es va organitzar espontàniament per part dels delegats i delegades de grups, en contra de la violència masclista, després de la força que va prendre la criminalització d’una noia violada per l’anomenada “manada” durant les festes dels santfermins.
 

Copyright ©  Institut de l'Ebre, All rights reserved.

Adreça electrònica:
iesebre@iesebre.com

Tel. 977 50 09 49
 
Bústia de suggeriments 

687969314